STOCKHOLM

Engelbrektsgatan 16

Boarea47 kvm
floorAndElevatorstdClass Object
(
  [descriptionOfElevator] => 
  [elevator] => Yes
  [totalNumberFloors] => 0
  [totalNumberOfFloors] => 0
  [floor] => 3
  [floorCommentary] => 
)
Våning3TR, HISS FINNS
Månadsavgift2 500 kr/mån
UtgångsprisPå förfrågan
Rum2 rok
BYGGÅR1879/1906


*** ACCEPTERAT PRIS!***

På attraktiv adress invid Villastaden saluförs denna sagolika och välkomnande lägenhet i vacker sekelskiftesfastighet med generösa ytor och ombonad miljö!

Bakom betryggande säkerhetsdörr välkomnas en inbjudande hall med generös garderobsförvaring. Vidare leds du in till ett trevligt sällskapsrum med mysig eldstad och stora fönsterpartier. Det finns gott om plats för soffgrupp och övrig möblering.
En halvtrappa ner hittar du köket med plats för trevliga middagar. Här får du en modern känsla av vita luckor och goda förvarings- och arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt. Det finns även plats för ett större matsalsbord för 4-6 personer.

Sovrummet har ett stort fönster med härligt ljusinsläpp beläget mot innergård utan insyn. Rummet ger en rogivande känsla med utrymme för stor dubbelsäng och övrigt möblemang. Stilfull och bra planerad garderob i andra delen av rummet.

Helkaklat badrum med rymlig duschyta med skjutbara duschväggar. Handfat med spegelskåp samt WC. Förberedelse för tvättmaskin har gjorts.

Beläget i en av stadens mest eftertraktade områden, är Engelbrektsgatan 16 en pärla i hjärtat av Stockholm. Med sin vackra arkitektur och charmiga gatunamn erbjuder detta område en sällsynt kombination av historia och modernitet. Du har Villa och Lärkstaden som närmsta grannar. Engelbrektsgatan leder dig hela vägen ner till Humlegården, Birger Jarlsgatan och Stureplan med en kort promenad där det finns ett brett utbud av populära restauranger, kaféer och butiker för att tillfredsställa alla smaker och behov. Önskar du grönska och natur finns Djurgården, Norra Djurgården(med stora skuggan), Humlegården och Lill-Jansskogen en kort promenad bort. För sportintresserade är olympiska stadion (längdspår på vintern och löpning på sommaren), GHI-badet, tennishallar samt flertalet löparspår några av de sportanläggningar som finns i närheten. Även ridskola, 4-h gård och bågskjutning finns. Som om allt detta inte vore nog ligger även Sophiahemmet sjukhus och högskola bara några minuters promenad bort. Man har helt enkelt allt nära till hands!

För pendlare eller resenärer är kommunikationerna svårslagna med närhet till T-bana samt flertalet innerstadsbussar som stannar precis i närheten.

Sammanfattningsvis erbjuder området kring Engelbrektsgatan 16 en fantastisk blandning av stadsliv, natur, kultur och praktiska kommunikationer. Att bo här ger dig möjlighet att uppleva det bästa av både stadens puls och den lugna charm som omges av gröna områden. Så om du letar efter en extraordinär plats att bo på i Stockholm, är Engelbrektsgatan 16 en adress som inte får missas.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer
FAKTA
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 47 kvm
 • Månadsavgift 2 500 kr Värme, vatten och bredband ingår.
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Engelbrektsgatan 16, 11432 STOCKHOLM
Förening
Brf Tallen 8
Lägenhetsnummer
00014
Postnummer
11432
Ort
STOCKHOLM
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 500 kr Värme, vatten och bredband ingår.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
377 247 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Beräknat på andel i föreningen då andel av årsavgift ej finns tillgängligt
Byggnad
Byggnadsår
1879/1906
Ventilation
Frånluft, självdrag
Våning/hiss
Hiss
Ja
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
05 Juni 2020
Energiklass
F
Driftkostnader
El
3 100 kr
Försäkring
2 500 kr
Total driftkostnad
ca 5 600 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
Driftkostnaden är beräknad på 2 personers hushåll. Angiven driftkostnad är beräknad enligt schablon/ säljarens uppgifter. Kostnaderna kan vara både högre och lägre för ny ägare/boende.Driftkostnaden är beräknad på 2 personers hushåll.
Angiven driftkostnad är beräknad enligt schablon/ säljarens uppgifter. Kostnaderna kan vara både högre och lägre för ny ägare/boende.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Tallen 8
Antal lägenheter
22
Antal lokaler
2
Parkering
För mantalsskrivna i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 1 100 kr.
Allmänt om föreningen

ALLMÄNT
Föreningen förvärvade fastigheten Tallen 8, 2006-07-01. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 22 lägenheter (1884kvm boyta) och 2 hyreslokaler som är upplåtna med hyresrätt.

Gårdshuset uppfördes 1879 och gathuset 1902. Byggnaderna ombyggdes 1941.

Reparationer och underhåll-
2007-2008 Byte av VA-stammar i badrum och kök. Byte av el-stigare.
2004 Trapphus renoverades samt ytskicken i tvättstugan.
2010 Tak och fönster renoverades.
2010 Säkerhetsdörrar installerades samt ny ytterport.
2011 Godkänd obligatoris ventilationskontroll (OVK) utförd
2013 Genomgång och målning av fönster
2014 Balkongrenovering mot gatan
2015 Fiber indraget
2016-2020 Styrelsen har fortsatt med den successiva renoveringen av fastigheten i stort sätt efter de intentioner som redovisades på stämman.
2016 Takplåten åtgärdad.
2020- OVK, energideklaration och radonkontroll gjort. Tappning och byte av delar av värmesystemets ventiler i källaren har skett.
Upprustning av gården.

Framtida renoveringar: Inga större planerade.

Avgiftshöjningar: Inga planerade, kontrollerat 15/8-2023.

Ekonomi
Föreningens lån/kvm- 8 299

Kabeltv, internet och telefoni
Fiber indraget i fastigheten ger Internetuppkoppling, TV och Ip-telefoni. Finns alternativ till Comhem eller möjlighet att abonnera på Sappa och Viasat.

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga samt styrelserum. Den maskinella utrustningen i tvättstugan har bytts ut efter behov.

Allmänt om området

Få platser är så mytomspunna som Östermalm. Namnet förknippas med borgerlighet och hög status, arkitektoniska rikedomar och ståtliga kulturarv. Men Östermalm är mer än ett smycke att se på, det är en omväxlande och spännande stadsdel. Med dess närhet till vatten, de luftiga parkerna, de historiska minnesmärkena och dess moderna puls är det lätt att förstå varför så många önskar att bo här. På Östermalm har du närhet till shopping, uteliv, kultur och fina naturområden.

Östermalm hyser drygt 61 000 invånare. Östermalm hette från början Ladugårdslandet, p.g.a. att här fanns fyra kungliga ladugårdar. Namnet Östermalm antogs 1885 då områdets bondska prägel nästan helt var borta.

Strandvägen är Östermalms praktfulla strandallé kantad med ståtliga byggnadsverk. Här ligger också Dramaten, som grundades av Gustaf III 1788. Andra huvudgator är Sturegatan och Valhallavägen, samt Narvavägen och Karlavägen som möts vid praktfulla Karlaplan. Östermalmstorg är stadsdelens naturliga mittpunkt där Nybrogatan, som går upp från Strandvägen, möter Humlegårdsgatan. Humlegården är en av Stockholms äldsta parker och anlades av Johan III.

Kommunikation

Kommunikationerna till och från Östermalm är mycket goda. Här finns tunnelbanestationerna; Östermalmstorg, Stadion, Karlaplan och Tekniska Högskolan.
Flertalet busslinjer och även spårvagnslinjen som går från Norrmalmstorg ut till Djurgården.

Parkering

För mantalsskrivna i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 1 100 kr.

Övrigt

På Östermalm finns det cirka 19 grundskolor och 70 förskolor. Platsgarantin gäller i det stadsdelsområde där du bor.

PLANRITNING
Engelbrektsgatan-16Engelbrektsgatan-16Engelbrektsgatan-16Engelbrektsgatan-16Engelbrektsgatan-16Engelbrektsgatan-16
VISA PÅ KARTA
KONTAKTA MIG
Tilda Romdahl
Joe Maatouk

Bronze Fastighetsförmedling tar gärna emot din intresseanmälan för denna bostad. Anmäl ditt intresse idag så kontaktar vi dig.