floorAndElevatorstdClass Object
(
  [descriptionOfElevator] => 
  [elevator] => Yes
  [totalNumberFloors] => 0
  [totalNumberOfFloors] => 0
  [floor] => 
  [floorCommentary] => 
)
Stockholm

Idungatan 5

Boarea45 kvm
VåningHISS FINNS
Månadsavgift1 866 kr/mån
UtgångsprisPå förfrågan
Rum2 rok

Välkommen till denna renoverade 2:a med låg månadsavgift på populär adress nära Odenplan! Här bor man med ett insynsskyddat och lugnt läge mot enkelriktad gata men ändå nära till precis allt såsom pulsen kring Odenplan, lugnet i Hagaparken och alla de utmärkta kommunikationerna som erbjuds via buss, t-bana samt pendeltåg via den nya Citybanan. Närområdet erbjuder också flertalet restauranger och caféer samt bla en välsorterad ICA-butik precis runt knuten.

Lägenheten erbjuder stilrena färg- och materialval samt sociala ytor tack vare den öppna planlösningen. Vardagsrummet är lägenhetens knytpunkt, perfekt sällskapsdel med öppna och lättmöblerade ytor. Sovrummet är väl avvägt och rymmer säng och förvaring samt en rejäl garderob precis intill. Badrummet är renoverat i sobra färger och erbjuder bland annat vardagslyxen med golvvärme och egen tvättmaskin.

En trivsam lägenhet på ett bra läge, vad mer behöver man säga? Välkommen på visning!

FAKTA
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 45 kvm
 • Månadsavgift 1 866 kr inkl värme, VA, kabel-tv & bredband
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Idungatan 5, 11345 Stockholm
Förening
Brf Skalmejblåsaren 12
Lägenhetsnummer
236
Postnummer
11345
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
1 866 kr inkl värme, VA, kabel-tv & bredband
Byggnad
Våning/hiss
Hiss
Ja
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Skalmejblåsaren 12
Allmänt om föreningen

Förening
Idungatan 5, 3tr

Förening
Brf Skalmejblåsaren 12

Allmänt om föreningen
Brf Skalmejblåsaren 12 är en äkta bostadsrättsförening och innefattar Idungatan 3 & 5 med 67 lägenheter varav 61 är upplåtna med bostadsrätt och 6 med hyresrätt. I föreningen finns även 4 lokaler som hyrs ut. Föreningen bildades 2001 och äger marken.
Tv och bredband
I månadsavgiften ingår kabel-TV med ett basutbud från Comhem och bredband via Ownit med 100/100 Mbit/s.
Parkering
Föreningen har sedan 2018 en ny tillgång i form av parkeringsgarage med 23st bilplatser, 6st uppställningsplatser, 4st förråd samt 7st MC-platser för uthyrning.
Parkeringsplatserna hyrs ut för 2.300kr/månad för externa hyresgäster, samt 1.700kr/månad för medlemmar. Samlad intäkt för dagens uthyrning är 711.000kr/år, vilket är en ökning med 181.000kr per år jämfört med våra gamla hyresgäster Glow Car. Kösystem tillämpas och man anmäler intresse till: info@skalmejblasaren.se. I övrigt råder boendeparkering på gatorna i området, se www.stockholm.se/parkering för mer information.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har en mycket god ekonomi med en låg belåning. De kvarvarande hyresrätterna kan ses som ett dolt kapital som kan bidra positivt till föreningens redan goda ekonomi. Föreningen höjde avgiften med 10% i början på 2018. Föreningens lokaler och garage är en stor intäktskälla och trygghet för föreningen. Styrelsen har aviserat en kommande avgiftshöjning med upp till 20% efter att stambytet är genomfört. Senaste årsredovisningen hittar ni på MOHV.se

Renoveringar – utförda och planerade
2004-2005 Installation av säkerhetsdörrar
2007 Trapphusen renoverades
2008 Byttes fönstren
2009 Nybygge av balkonger
2011 Innergården gjordes i ordning med ny lekplats, träd och växter
2011 Renoverades balkongerna
2013 Säkerhetssystem med brickor och porttelefon installerades
2013 tvättades fasaden
2011-2014 Automatiska dörröppnare är installerade för huvudporten samt sidodörrar inne i entrén
2012 renoverades innergården och garagetaket. Nytt cykelförråd och en träaltan byggdes på gården.
2013 spolades V/A-stammarna och fasaden tvättades. Ett nytt skalskydd med brickor och porttelefon installerades.
2017 spolades stammarna

Föreningen har beslutat om att utföra ett stambyte i fastigheten. Offerter har samlats in och planerad arbetsstart är våren 2019, varje badrum uppskattas ta mellan 8-12 veckor och man kommer som bostadsrättshavare ha möjlighet att välja olika typer av tillval till det nya badrummet. Stambytet beräknas starta i början av april 2019 och kommer initialt att finansieras med utökade lån. Därefter finns det eventuellt en möjlighet att betala av lånen genom att sälja råvinden. I samband med stambytet kommer elen att uppgraderas till trefas även för de mindre lägenheterna (de större lägenheterna har trefas sedan tidigare). Arbetet beräknas vara färdigt i december 2019 – det påbörjas på Idungatan 3 och rör sig i etapper västerut.

Övrigt
I källaren finns tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 tumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. På gården finns cykelförråd med tak som är låst för utomstående. Det finns även ett soprum med källsortering.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Vid delat ägande tillåter föreningen 50/50 men har överseende med närmaste familj som barn och föräldrar med 10/90 fördelning. Vänligen besök föreningens hemsida för mer information: http://www.skalmejblasaren.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt av säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?
Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening
Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ
Bostadsrätt

Äger föreningen marken?
Ja

PLANRITNING
Idungatan-5Idungatan-5Idungatan-5Idungatan-5Idungatan-5Idungatan-5
KONTAKTA MIG
Christian Karatas
VISA PÅ KARTA

Bronze Fastighetsförmedling tar gärna emot din intresseanmälan för denna bostad. Anmäl ditt intresse idag så kontaktar vi dig.