floorAndElevatorstdClass Object
(
  [descriptionOfElevator] => 
  [elevator] => Yes
  [totalNumberFloors] => 
  [totalNumberOfFloors] => 
  [floor] => 1
  [floorCommentary] => 
)
Stockholm

Norrtullsgatan 55

Boarea115 kvm
Våning1, HISS FINNS
Månadsavgift5 200 kr/mån
UtgångsprisPå förfrågan
Rum4 rok
BYGGÅR1914

Smakfullt totalrenoverad klassisk sekelskiftesvåning med bästa läge vid Tre liljor i en vacker fastighet och en välskött bostadsrättsförening som äger marken. Våningen bevarar mängder av vackra detaljer samtidigt som ägaren har lyckats skapa en modern och familjeanpassad planlösning. Våningen har en mycket tilltalande planlösning med stora och öppna sällskapsytor samt tre sovrum mot tyst gård. Balkong med utgång från master bedroom mot gård. Ett mycket påkostat och exklusivt kök från Ballingslöv och högkvalitativa köksmaskiner. Köket öppnar upp mot våningens sällskapsrum där det finns gott om plats både för matsal och vardagsrum med öppen spis. Hela våningen är genomgående grundligt totalrenoverad under 2022 med materialval av högsta kvalitet och all teknik dold och integrerad. Bostaden disponerar två badrum. Mycket gott om förvaring. Genomgående ny el.

Här bor du med ett perfekt läge med närhet till Odenplan med tillgång till kommunikation som bussar, tunnelbana och pendeltåg. Du tar dig till exempel direkt till Arlanda på 30 minuter med pendeltåget. Här har du även nära till Vasaparken med sina mysiga caféer, minigolfbana, fotbollsplan som blir isbana på vintern, lekpark samt konstmuseum och gallerier. Med det här oslagbara läget nns allt du kan tänka dig runt hörnet. På 15 minuter kan du välja att gå till de vackra promenadstråken längs med Karlbergskanalen, till Hagaparken med all sin prakt eller raka vägen till Stockholms city. Sköna vardagskvällar spenderar du på någon av kvarterets många restauranger eller på någon av de kända restaurangerna invid pulsen på Odengatan. En kort promenad från bostaden nås även Birkastan med Rörstrandsgatans myllrande folkliv och ett stort utbud av välkända caféer och butiker. Läge att längta hem.

Läs mer
FAKTA
 • Antal Rum 4 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 115 kvm
 • Månadsavgift 5 200 kr Inkl. värme, vatten, bredband och TV-basutbud (Tele2).
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Norrtullsgatan 55, 11345 Stockholm
Förening
BRF Hugin 20
Lägenhetsnummer
112
Postnummer
11345
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
5 200 kr Inkl. värme, vatten, bredband och TV-basutbud (Tele2).
Byggnad
Byggnadsår
1914
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våning/hiss
Hiss
Ja
Våning
1
Balkong & Uteplats
Balkong
Ja
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
13 Januari 2020
Energiklass
E
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF Hugin 20
Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

BRF Hugin 20 är en välskött förening med en stabil ekonomisk ställning. Föreningen har en låg belåning omkring 4 800kr per kvm och bland annat från dess 24 lägenheter samt intäkter från 6 hyreslokaler står föreningen med en årlig omsättning på strax över 1,5 msek. Här har man gjort flera stora renoveringar de senaste åren för att hålla fastigheterna i toppskick och säkerställa en hög livskvalitet för medlemmarna, vilket gör det till en trygg investering för den som är intresserad av att bosätta sig i här.
Renoveringarna har varit välplanerade och har genomförts på ett sätt som har bevarat fastigheternas karaktär och stil. Föreningen har också en långsiktig plan för att fortsätta förbättra fastigheterna och för att möta framtida behov och utmaningar. Denna plan inkluderar åtgärder för energieffektivisering, underhåll av fasader och tak samt uppdateringar av gemensamma utrymmen.

Föreningen består av 24 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler. (två kontor, en blomstehandel, ett litet café och en damfrisering)
Föreningen bildades 1999 och de äger marken

Avgift
I avgiften ingår värme, vatten, bredband och TV-basutbud (Tele2)

Gemesamhetsutrymmen:
En föreningslokal för kalas och sammanträden, ett enkelt motionsrum, tvättstuga samt innergård.
Källarförråd till vardera bostad

Parkering
Föreningen disponerar inga parkeringsplatser

Utförda renoveringar:
2003-2004
Fasadrenovering
byggnad av vindsvåningar
målning av trapphus
renovering av yttertak
underhållsmålning av fönster
2007
stambyte – både avlopp och tryckledningar
Ny undercentral
2009
Renovering av ytterdörrar
Totalrenovering av källare mot Idungatan
Installerade nya värmestamsventiler
Ny sophanteringsanläggning
2010
Renovering av balkonger mot gatan
2011
Renovering av innergården
Ny tryckstam
Antal nya stamventiler i värmesystemet
2012-2013
Renovering av hisskorgar (återställande av traditionell interiör)
2014-2015
Fönsterrenovering mot gatan
2016
Byte av tvättmaskiner
ljudisolering av hissmaskiner mot norrtullsgatan
2017
Renovering av vädringsbalkong mot gården
2018
installation av fibernätverk
Installation av el stigar med 3-fas kapacitet (Bara idungatan)
2019
Målning av golv och vissa väggar i källaren
2020
Nytt golv i föreningslokalen
Förbättring av ventilation av elstigar till vissa lokaler
2021
Ommålning av trapphuset och utbyte av trappbelysning (Idungatan 14)

Planerade renoveringar
Fönsterrenovering mot gården – 2024 – Enligt styrelsen 2023-02-10

Ekonomi
En höjning gjordes 1/1 2023. Ca 17% för varje bostad. Det är möjligt att blir ytterligare en höjning vid nästa årsskifte, allt beror på inflation – Enligt styrelsen 2023-02-10

Ägarskap
Juridisk person – Nej
Delat ägarskap – ja

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

PLANRITNING
Norrtullsgatan-55
VISA PÅ KARTA
KONTAKTA MIG
Tilda Romdahl
Joe Maatouk

Bronze Fastighetsförmedling tar gärna emot din intresseanmälan för denna bostad. Anmäl ditt intresse idag så kontaktar vi dig.