STOCKHOLM

Öregrundsgatan 7

Boarea60 kvm
floorAndElevatorstdClass Object
(
  [descriptionOfElevator] => 
  [elevator] => Yes
  [totalNumberFloors] => 8
  [totalNumberOfFloors] => 8
  [floor] => 2
  [floorCommentary] => 
)
Våning2TR, HISS FINNS
Månadsavgift2 290 kr/mån
UtgångsprisPå förfrågan
Rum2 rok
BYGGÅR1963


Varmt välkomna till denna välplanerade och sociala tvåa i skuldfri förening!
Lägenheten har allt man kan önska sig med en öppen planlösning som ger känsla av rymd. Sociala ytor med bra ljusinsläpp som skapar en härlig atmosfär. Köket är fullt utrustat med högkvalitativa apparater och en köksö som bjuder in till både matlagning och underhållning.
Sovrummet är luftigt med dubbelsäng, garderobsvägg samt plats för skrivbord och annan önskvärd möblering.
Badrummet är helkaklat i gråa toner med tvättmaskin.
Man har renoverat med omsorg och hög kvalitet i åtanke och boendet är utrustat med moderna bekvämligheter som gör livet bekvämt.

Läget på Öregrundsgatan 7 är perfekt med bara några minuter från city - här bor du i en av Stockholms mest eftertraktade områden. Med närhet till ett stort utbud av butiker, restauranger, caféer, parker och kulturella attraktioner har du allt du behöver precis utanför dörren.

Föreningen är välskött och har sällsynt god ekonomi med en stark kassa på drygt 8M kronor, helt skuldfri och med alla stora renoveringar gjorda.
Under 2022 bjöd föreningen på sex avgiftsfria månader och under 2023 bjöd de på tre avgiftsfria månader, tack vare den goda ekonomin.
Föreningen håller på att installera solceller (planeras vara klart 2024-02-24) och i övrigt finns bland annat en nyrenoverad tvättstuga, cykelrum, övernattningslägenhet och källarförråd.

För er som uppskattar ett naturnära boende är det bara ett stenkast till grönskande omgivningar med fina promenadstråk på Gärdesängarna samt Djurgården och till Kampementsbadet där det även finns ett fint utomhusgym. Från Öregrundsgatan 7 finns det mesta inom bekvämt avstånd. Utmärkta kommunikationer med buss 1 som stannar på Sandhamnsgatan eller T-banestation Gärdet inom några minuters promenad. Med detta utmärkta läge nära kommunikationer kan ni inte annat än att bo bekvämt. Gärdet med sitt unika läge är som en utbredd lantlig idyll mitt inne i stan som inte återfinns någon annanstans. Genom Tessinparken ner når du Fältöversten och Karlaplan med all dagligvaruservice och ett trevlig utbud av restauranger.

Läs mer

I området runt Frihamnen och Värtahamen håller en ny stadsdel på att växa fram. Det skapar utmärkta kommunikationer, absolut närhet till Stockholms innerstad och inte minst en oslagbar utsikt över Stockholms inlopp. Bostäder, kontor, handel och service kommer att skapa en levande atmosfär dygnet runt. Närhet till matbutik finns, ICA Gärdet kvartersbutik samt ICA kvantum med mycket välsorterad stormarknad ligger runt hörnet. Även SATS Gärdet ca 400 m bort.

Värtahamnen ligger mitt i Stockholms stads största utvecklingsområde och redan nu finns ett femtiotal företag etablerade. Dessutom finns ett hotell, en konferensanläggning och flera restauranger på plats, liksom små butiker samt tre gym och friskvårdsanläggningar. Hamnen som funnits här sedan slutet av 1800-talet kommer att förbli aktiv. Hamnverksamheten och fartygen skapar liv och rörelse i området.

Området i Frihamnen kallas Sveriges Hollywood då 20 procent av Stockholms medieföretag inom film och TV har flyttat dit.

FAKTA
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 60 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Öregrundsgatan 7, 11559 STOCKHOLM
Förening
Brf Lissabon 4
Postnummer
11559
Ort
STOCKHOLM
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 290 kr VA, värme, Kabel-tv och bredband.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
-1 766 kr
Byggnad
Byggnadsår
1963
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Centralvärme
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
8
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
27 April 2021
Energiklass
D
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Lissabon 4
Antal lägenheter
49
Varav hyresrätter
3
Antal lokaler
1
Allmänt om föreningen

Brf Lissabon 4 förvärvade fastigheten Öregrundsgatan 7 år 2001.
Föreningen består av totalt 49 lägenheter, varav 3 är hyresrätter. Det finns även en lokal som är uthyrd.

EKONOMI
Föreningen har sänkt årsavgiften för medlemmarna vid tre tillfällen om sammantaget 25 %. Ekonomin har stärkts inte minst genom att föreningen har kunnat sälja hyresrätter vilka ombildats till bostadsrätter. I dag är föreningen skuldfri. Till det kommer att föreningen har kvar 2 hyresrätter.

Föreningen har för närvarande betyget A+.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningslokal
Föreningslokalen kan av medlemmar disponeras som festlokal eller övernattningsrum av mot en avgift om 150 kr per dygn.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är modern med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, centrifug och mangel. Båda tvättmaskinerna har hög kapacitet.

FÖRRÅD
Det finns källar- och cykelförråd i fastigheten.

MILJÖSORTERING
Det finns en pappers- och glasinsamling samt ett grovsoprum för kartonger.

TV och BREDBAND
KABEL-TV
ComHem finns i huset med möjlighet till ett brett utbud med HDTV och On Demand. Tjänster och kanaler utöver Comhems basutbud ingår dock inte i hyran.

BREDBAND
Bredband 100 Mbit/s från Ownit ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Parkeringsplats och garageplats kan hyras av Svenska Bostäder i anslutning till fastigheten. Telefon till Svenska Bostäder är 08-508 370 00. Boendeparkering ansöks om via Gatu- och Fastighetskontoret.

Sedan förvärvet har ett kontinuerligt renoverings- och förbättringsarbete bedrivits. Exempel på detta är en omfattande takrenovering, ett modernt system för sopsugning och bortförsel av sopor, lagerlokaler har byggts om till lägenheter, fasader och balkonger liksom hissarna har renoverats, trapphuset har renoverats och försetts med en rörelsestyrd belysning. På gården har en ny stödmur byggts och åtgärder har vidtagits för att gården skall fungera som en trevlig plats att vara på. Den utbyggda huvudentrén får under hösten 2017 en ny bekvämare port. År 2015/16 renoverades husets samtliga avloppsstammar via s.k. relining. I de bifogade årsredovisningarna finns beskrivet mer detaljerat vilka åtgärder som vidtagits.

documentsArray
(
  [0] => Array
    (
      [0] => Stadgar OBJ32714_2051024008.pdf
      [1] => https://bronzefast.se/wp-content/uploads/2024/01/Stadgar-OBJ32714_2051024008.pdf
      [2] => _F_ORG_T831_1874
    )

  [1] => Array
    (
      [0] => Årsredovisning 2022 OBJ32714_2051024008.pdf
      [1] => https://bronzefast.se/wp-content/uploads/2024/01/Arsredovisning-2022-OBJ32714_2051024008.pdf
      [2] => _F_ORG_T831_1875
    )

  [2] => Array
    (
      [0] => Energideklaration OBJ32714_2051024008.pdf
      [1] => https://bronzefast.se/wp-content/uploads/2024/01/Energideklaration-OBJ32714_2051024008.pdf
      [2] => _F_ORG_T831_1876
    )

)
Öregrundsgatan-7Öregrundsgatan-7Öregrundsgatan-7Öregrundsgatan-7Öregrundsgatan-7Öregrundsgatan-7
VISA PÅ KARTA
KONTAKTA MIG
Tilda Romdahl
Marianna Maatouk

Bronze Fastighetsförmedling tar gärna emot din intresseanmälan för denna bostad. Anmäl ditt intresse idag så kontaktar vi dig.