floorAndElevatorstdClass Object
(
  [descriptionOfElevator] => 
  [elevator] => No
  [totalNumberFloors] => 
  [totalNumberOfFloors] => 
  [floor] => 
  [floorCommentary] => 
)
Sollentuna

Solstigen 36B

Boarea187 kvm
Månadsavgift10 876 kr/mån
UtgångsprisPå förfrågan
Rum7 rok
BYGGÅR2021

Välkomna till detta charmiga parhus med fasad av cederträ beläget i den mysiga omgivningen vid Väsjön med en egen uthyrningslägenhet om två rum och kök om 52kvm. Här kan ni njuta av en trädgård där solen skiner från morgon till kväll och gott om parkeringsutrymme med två platser. Denna bostad har allt att erbjuda - en fridfull plats, exklusiva materialval och möjligheten till tre, eventuellt fyra, sovrum - en plats där hela familjen kan trivas. Barnen kan leka mellan husen i en lekfull atmosfär som påminner om Bullerbyn, medan ni vuxna kan njuta av solens strålar under långa middagar på den underbara altanen. Invändigt erbjuds tre våningar. På entréplanet finner ni ett kök och ett vardagsrum i en socialt öppen planlösning. De generösa fönstren från golv till tak skapar tillsammans med den höga placeringen en luftig och ljus atmosfär. Här har bygget skett med stor omsorg och med val av stilrena och förstklassiga materialval. Entréplanet inkluderar även ett påkostat badrum med dusch samt en separat tvättstuga. På andra våningen hittar ni tre rymliga sovrum, alla med generöst med förvaringsutrymme. Huvudsovrummet har en väl tilltagen klädkammare som eventuellt kan omvandlas till ett barnrum eller arbetsrum. Dessutom finns här ännu ett badrum med badkar. Tredje våningen utgör en vindsvåning med vackra takfönster som för närvarande fungerar som en allrum, men som med fördel kan delas upp om det finns behov av fler sovrum eller arbetsutrymme.

I den nya stadsdelen Väsjön, som växer fram bredvid sjön med samma namn i Sollentuna kommun, upplever ni en småskalig och varierad stadsmiljö med närhet till naturen och ett aktivt liv i centrum. Genom noggrann och långsiktig planering har en grund lagts för ett område där bostäder sammanstrålar med naturreservat, idrotts- och rekreationsområden, och där en modern stad utvecklas för en bredare publik än bara de boende. Inom kort kommer både förskola och skola att vara färdiga inom området.

Området är perfekt beläget mellan Törnskogen och Rösjöskogens naturreservat, vilket gör att naturen alltid är närvarande. Den geografiska placeringen ger möjlighet till aktiviteter som passar både unga och gamla året runt. Under sommarhalvåret kan ni njuta av brygghäng, bad, kajakpaddling och fiske, medan hösten inbjuder till svampplockning och långa söndagsmiddagar. När vintern närmar sig och kajakerna byts ut mot skridskor, visar de närliggande sjöarna hur fantastiskt det kan vara att åka skridskor. Väsjöbackens många nedfarter erbjuder backhoppning och fartfylld skidåkning, vilket ger variation och spänning även under vinterhalvåret.

Kommunikationerna är väl utvecklade med buss 527 som går från Norrsätra (ungefär 700 m bort) till Sollentuna Centrum och pendeltåget, samt flera andra busslinjer eller vid bussbyte till Mörby Centrum och tunnelbanan. Med pendeltåget från Sollentuna eller tunnelbanan från Mörby tar ni er in till centrala Stockholm på endast 15 minuter. Om ni tar en något längre promenad till hållplatsen Edsbergs sportfält, cirka 1 km bort, kan ni även ta en direktbuss till city under rusningstrafik (buss 526), eller hoppa på matarbussen 607 som går från Danderyds sjukhus via Mörby och Sollentuna till Karolinska Sjukhuset.

För att förbättra kommunikationen till och från Väsjön har kommunen planer på att utöka busstrafiken. Med bil tar ni er snabbt ut på Norrotsleden, som kopplar samman med E4:an mot city eller Arlanda, alternativt kan ni köra via Frestavägen till Danderydsvägen och vidare mot E18.

Väsjöskolan planeras att byggas i två etapper. Den första etappen innefattar en F-3-skola med plats för omkring 360 elever. I den här etappen inkluderas även en tillfällig förskola. I den andra etappen kommer Väsjöskolan att utvidgas till en F-9-skola med plats för totalt 900 elever. Skolan kommer att vara belägen vid området Väsjö torg.

Det är även planerat att bygga en förskola i Södersätra, som kommer att vara färdig kring årsskiftet 2023/2024. Dessutom är det föreslaget att en fullstor idrottshall ska byggas i anslutning till skolan.

Läs mer
FAKTA
 • Antal Rum 7 rum
 • Hustyp Parhus
 • Boarea 187 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Solstigen 36B, 19265 Sollentuna
Förening
Brf Villastaden i Sollentuna
Postnummer
19265
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Parhus
Månadsavgift
10 876 kr inkl sophantering och parkering
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 942 838 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Beräknat på andel i föreningen då andel av årsavgift ej finns tillgängligt
Byggnad
Byggnadsår
2021
Byggnadstyp
Parhus
Fönster
3-glas isoleradglas
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme (parhus)
Våning/hiss
Hiss
Nej
Balkong & Uteplats
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Driftkostnader
Vatten och avlopp
2 400 kr
Försäkring
2 400 kr
Total driftkostnad
ca 4 800 kr/år
Antal i hushållet
4
Kommentar
Driftkostnaden är beräknad på 2 personers hushåll. Angiven driftkostnad är beräknad enligt schablon/ säljarens uppgifter. Kostnaderna kan vara både högre och lägre för ny ägare/boende.Driftkostnaden är beräknad på 2 personers hushåll.
Angiven driftkostnad är beräknad enligt schablon/ säljarens uppgifter. Kostnaderna kan vara både högre och lägre för ny ägare/boende.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Villastaden i Sollentuna
Varav hyresrätter
0
Allmänt om föreningen
Föreningens Namn: Brf Villastaden i Sollentuna
Organisationsnummer: 769637-3823
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Äkthet: Äkta förening
Delat Ägande Tillåtet: Ja
Juridisk Person som Köpare Tillåten: Godkänns för juridisk person

Avgift: Månadsavgiften inkluderar en parkeringsplats.

Föreningens Karaktär:
- Antal Lägenheter: 36 st
- Byggår: 2021
- Markägande: Föreningen äger marken
- Parkeringsplatser: En parkeringsplats till varje lägenhet, ingår i månadsavgiften.
- Kontrollerad Information: Uppdaterad och kontrollerad med styrelsen den 18 april 2023.

Allmän Information:
Föreningen består av totalt 36 enheter som inkluderar både parhus och studiohus.

Ekonomi:
Föreningen har inte beslutat om några avgiftsförändringar. Uppdaterad information kontrollerad med styrelsen den 18 april 2023.

Planerade och Utförda Renoveringar:
Det finns inga aktuella planerade renoveringar för föreningen. Uppdaterad information kontrollerad med styrelsen den 18 april 2023.
PLANRITNING
Solstigen-36B
Solstigen-36B
Solstigen-36B
Solstigen-36B
Solstigen-36BSolstigen-36BSolstigen-36BSolstigen-36BSolstigen-36BSolstigen-36B
VISA PÅ KARTA
KONTAKTA MIG

Bronze Fastighetsförmedling tar gärna emot din intresseanmälan för denna bostad. Anmäl ditt intresse idag så kontaktar vi dig.