ÖVERSIKT BESKRIVNING BILDER PLANLÖSNING DOKUMENT FÖRENING
STOCKHOLM
Strålgatan 23
Välkommen hem till en optimalt planerad och nyligen renoverad bostad med separat sovrum och låg avgift i vacker fastighet anno 1939 där varje kvadratmeter tjänar sin fulla rätt. Grönskande utsikt och generösa fönsterpartier låter bostaden präglas av underbart ljus och härlig rymd som karakteriserar detta vackra hem. Här bor du i en trevlig och välskött förening med gemensam takterrass för grill och utemöbler med utsikt över glimrande Mälaren. Möjligheten att förvärva en fantastisk bostad med gott om förvaringsmöjligheter och gångavstånd till grönskande bad och strandpromenader längs vattnet som tar dig runt ön, soliga badbryggor, glittrande vatten och rogivande sjöstadskänsla. Här erbjuds bra restaurangutbud, livsmedelsbutiker, pubar, goda kommunikationer samt Fridhemsplans puls med sin shopping nära tillhands. Föreningen äger marken och har god ekonomi. Välkommen att längta hem till Lilla Essingens bästa adress! OBS! Möjlighet till förhandsvisning - kontakta ansvarig mäklare Caroline!
TYP
Bostadsrätt
AVGIFT
2686 kr/mån
ANTAL RUM
2 st
VÅNING
1
BOAREA
35 kvm
HISS
Ja
INKL. I AVGIFT
inkl. värme och vatten, TV och bredband.
BYGGNADSÅR
1939-1941
UTGÅNGSPRIS
Budgivning
UPPVÄRMNING
Fjärrvärme
VISNINGAR
Inga planerade visningar.
Kontakta ansvarig mäklare för visning.
MÄKLARE
Reg. Fastighetsmäklare
Caroline Hanell
BESKRIVNING
Välkommen hem till en optimalt planerad och nyligen renoverad bostad med separat sovrum och låg avgift i vacker fastighet anno 1939 där varje kvadratmeter tjänar sin fulla rätt. Grönskande utsikt och generösa fönsterpartier låter bostaden präglas av underbart ljus och härlig rymd som karakteriserar detta vackra hem. Här bor du i en trevlig och välskött förening med gemensam takterrass för grill och utemöbler med utsikt över glimrande Mälaren. Möjligheten att förvärva en fantastisk bostad med gott om förvaringsmöjligheter och gångavstånd till grönskande bad och strandpromenader längs vattnet som tar dig runt ön, soliga badbryggor, glittrande vatten och rogivande sjöstadskänsla. Här erbjuds bra restaurangutbud, livsmedelsbutiker, pubar, goda kommunikationer samt Fridhemsplans puls med sin shopping nära tillhands. Föreningen äger marken och har god ekonomi. Välkommen att längta hem till Lilla Essingens bästa adress!

INTERIÖR
Hall
Välkomnande ljus hall med slitstarkt genomgående klinkergolv med vitmålade väggar som skapar en modern känsla. Hallen tar er till lägenhetens badrum och kök och har goda avhängningsmöjligheter invid entrédörr samt platsbyggda garderober bakom vita fronter.

Vardagsrum
Magnifikt vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett imponerande ljusflöde och påtaglig rymd för alla att vistas i. Lummig utsikt över det grönskande kvarteret som ger en rofylld stämning samt angenäm utsikt. Rummets vackra utformning skänker karaktär och plats för generös soffgrupp med tillhörande möblemang samt matplats invid fönsterparti. Gedigna golvytor gör det enkelt att möblera rummet efter smak och behov. Vackert trägolv med vitmålade väggar och generös takhöjd.

Kök
Välplanerat kök som nyligen renoverats med vita skåpsluckor till dem praktiska ovan och underskåpen som rymmer gott om förvaring samt ordentliga arbetsytor ovan slitstark bänkskiva gör köket fulländat när minimalistisk design möter funktion. Stänkskydd i vitt stilrent kakel ovan bänkskiva. Vitvarorna består av kombinerad kyl och frys, ugn, spis, plats att installera diskmaskin och köksfläkt gör detta kök komplett. Golv i stilrent klinker med vitmålade väggar.

Sovrum
Insynsskyddat och nyligen renoverat sovrum perfekt avskilt i bostaden med nylagt golv och härlig grönskande utsikt mot träden. Här finns gott om plats för valfria förvaringsmöblemang, dubbelsäng samt nattduksbord.

Badrum
Stilrent helkaklat badrum med tilltalande materialval i vacker kulörsättning. Spegel ovan handfat, WC, dusch bakom moderna glasväggar och handdukstork.

Gemensam takterrass
Oslagbart trevlig takterrass med magisk utsikt över Mälaren och soliga takåsar som bjuder på gott om utrymme och sittplatser för större sällskap och önskvärda blomsterplanteringar.

Övrigt
- Lägenheten har ett tillhörande rymligt vindsförråd.

Område
Lilla Essingen är perfekt för dig som vill bo centralt men ändå i ett lugnt och välskött område. Här finns grönlummiga strandpromenader, soliga badbryggor och vatten med härlig sjöstadskänsla. På ön finns tre båtklubbar och ett promenadstråk med bryggor som löper längs vattnet. Luxvikens trädäck är en naturlig mötesplats i kvällssolen och i Luxparken kan man slå sig ner och se ut över Riddarfjärden. Lilla Essingen är en liten stad i staden med matbutiker, deli, dessert- och chokladbutik, gym, kvarterskrogar, apotek och frisör. Kommunikationerna är goda med busstrafik dygnet runt. Tvärbanan når du från Stora Essingen och från augusti 2018 utökades även pendlarbåten sina turer till och från ön.
PLANLÖSNING
FÖRENING
Bostadsrättsföreningen Strålgatan 21-23 är en äkta förening som äger marken och bildades år 2006 av dåvarande hyresgäster och omfattar två huskroppar på fastigheten Luxlampan 10 på Strålgatan 21 och 23. Byggår 1939-1941. I fastigheten finns idag 93 lägenheter, varav 2 är hyresrätter, samt 1 affärslokal. Föreningens intäkter består av medlemmars månadsavgifter samt lokalhyror.
Läs gärna mer om föreningen på http://www.stralgatan21-23.se

Renoveringar
2006-2007 renoverades fönster på Strålgatan 21.
2007 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byttes el-stigare.
2009 renoverades hissen på Strålgatan 23 samt tvättstugan.
2011 renoverades fönster och balkongdörrar på Strålgatan 23. Samma år dränerades marken vid husets sydostliga del. I samband med detta tillsattes även rullgräs samt ny stenläggning utanför portarna.
2012 målades trapphuset. Nya portar, säkerhetsdörrar och ny belysning monterades på både Strålgatan 21 och 23.
Samma år genomfördes en OVK-besiktning.
2013 renoverades taket. Nytt passersystem med porttelefon infördes och ett nytt bredbandsnät installerades. Samma år gjordes även förbättringar i ventilationen.
2016 installerades två nya hissar och entrén i port 23 renoverades utvändigt. Cykelrum i port 21 gjordes större och förstärkning av fastighetens elkapacitet samt nytt passersystem till vinden installerades.
2017 påbörjades kompostsortering för matavfall.
2018 renoverades vindsutrymmet.
2020 OVK-besiktning.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har 2 tvättstugor, en i port 21 och en i 23, utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Det finns tillgång till ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum i varje port. Till föreningen hör också en trevlig takterrass på Strålgatan 23 med utemöbler och grillmöjligheter. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. I samband med städdagarna hyrs en container för medlemmarnas grovsopor.

Parkering: Det finns två parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 1 100 kr/månad. Lottning om dessa sker en gång per år. I området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se

TV och internet
TV via Telenor och bredband via Bahnhof 500-1000 Mbit/s ingår mot ett obligatoriskt tillägg på månadsavin på 200 kr/mån.

Parkering
Föreningen har två p-platser för uthyrning. Tilldelning sker genom lottning en gång per år (på våren). 1100:-/ månad.

Övrigt
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.
Vinds-förrådsutrymmen. Renoverades våren 2018.
Föreningen tillåter delat ägande. Den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.

KONTAKT

Rätt mäklare för jobbet

Alla bostäder är olika. Varje försäljning är unik. Därför är vi noggranna med att alltid skräddarsy våra samarbeten så att du får kontakt med rätt mäklare för just din bostad. Vi jobbar som ett team och ser till att använda alla våra erfarenheter, idéer och strategier för att hjälpa dig på bästa sätt. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi tillsammans kan börja arbetet för en riktigt lyckad försäljning.


VÅRT TEAM

När du anlitar oss på Bronze får du inte bara en mäklare. Du får ett helt team av erfarna medarbetare som samarbetar för att uppnå bästa möjliga resultat, vid varje enskilt uppdrag. Vi har spetskompetenser inom varje område och eftersom vi är övertygade om att vi är starkast tillsammans, kan vi även hjälpa dig på bästa sätt som ett team.

Reg. Fastighetsmäklare
Ramin Jahangiri
Reg Fastighetsmäklare
Christian Karatas
Reg. Fastighetsmäklare
Caroline Hanell
Koordinator
Marianna Maatouk
Reg Fastighetsmäklare
Gabriel Youhanoun
Reg. Fastighetsmäklare
Christian Karatas
Gustav Enhörning
Erik Wikingskiöld


OM BRONZE

Vi är inte som andra mäklare. Vår vision är att erbjuda ett samarbete där vi kan bidra med spetskompetens inom både försäljning och marknadsföring. Att med ett nytänkande och kreativt arbetssätt alltid leverera kvalitet utöver det vanliga. Att kunna erbjuda dig de bästa mäklarna i branschen, för just din bostad. Vi lämnar aldrig något åt slumpen utan skapar istället det bästa möjliga utgångsläget för en lyckad försäljning.

- Går du i köptankar? Vi hjälper dig att hitta ditt nya hem.

Oavsett om du letar en våning mitt i stan, en familjelägenhet nära grönområden eller en nyrenoverad pärla till dig själv, vet vi precis hur det går till. För oss är nämligen dina önskemål det allra viktigaste. Först när du känner att du kan rekommendera oss till andra, har vi lyckats med vår uppgift. Och därför arbetar vi med din bostad tills du är 100 % nöjd, på alla parametrar. Vi skapar våra egna förutsättningar för att uppnå framgång – låt oss hjälpa dig med din framtid.

KÖP & SÄLJ

Dags att sälja och investera i nytt boende?

Eller är du bara lite nyfiken på vad din bostad är värd? Vi har koll på marknaden i hela Stockholm och kan alltid erbjuda dig en noggrann värdering. Om du funderar på att sälja med oss kan vi snabbt ta fram en tydlig plan på hur vi skapar de bästa förutsättningarna för just ditt hem. Vi arbetar med både stora och små projekt och ser fram emot att höra mer om dina tankar och önskemål.

SÄLJA

BOSTÄDER

En lägenhet är så mycket mer än bara väggar, tak och golv. Ett hus är inte bara några rum med en snygg fasad. Vi förmedlar bostäder, men egentligen gör vi något helt annat. Vi hjälper människor att hitta hem. Alla byggnader har en historia, oavsett om det gäller en nyproduktion, en sekelskifteslägenhet eller ett charmigt, gammalt slott. Vi tar vara på känslan och karaktären hos varje bostad, förmedlar budskapet och hittar rätt ägare för varje hem.

INNERSTAN

SOLNA & SUNDBYBERG

ÖVRIGA STOCKHOLM